Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


11:58
Проведення декади іноземних мов 2019-2020 н.р.

Вивчення іноземної мови в сучасному світі-це одна з важливих складових сучасної успішної людини. Сьогодні мільйони людей в усьому світі вивчають іноземні мови. Знання іноземних мов свідчить про всебічний розвиток особистості, розширює світогляд, дозволяє пізнати культуру та звичаї іншого народу. Людина. яка вивчає іноземну мову, у той же час знайомиться з культурою країни,її літературою,історією і географією. Крім того, іноземна мова допомагає пізнати свою власну. Як казав відомий німецький письменник Вольфганг Гете:,,Той, хто не знає іноземної мови, не знає своєї власної”.

На жаль, багато людей вважають, що не кожна людина здатна вивчити іноземну мову. Так, звичайно,здібності у кожної людини індивідуальні. Хтось схильний до точних наук, у когось гуманітарний склад розуму. Але, безсумнівно, у кожної людини є свій потенціал. Із цим фактом вряд чи хто не погодиться. Найголовніше розвивати ці здібності, удосконалювати та зміцнювати. Необхідно також тренувати свою пам`ять і мислення,особливо на уроках іноземної мови.

Таким чином, основною проблемою на даний момент є зацікавити учнів у вивченні іноземної мови, показати їм усі перспективи та переваги. Для цього в нашій школі проводилась декада іноземних мов. Основна мета даного заходу-посилити мотивацію до вивчення іноземних мов, активність учнів, розширити їх світогляд, розвивати творчі здібності. Головним принципом декади було залучення якомога більшої кількості учнів до творчо-пізнавальної діяльності і співпраці з учителями, незалежно від рівня володіння мовами.

В цьому році декада іноземних мов пройшла результативно ,цікаво і творчо. Окрім англійської мови, яку діти вивчають з першого класу, учні пізнають ази німецької і польської мови з п`ятого класу. Декада тривала з 4 по 14 листопада і розпочалася з виставки стіннівок , які учні готували на трьох мовах. Стіннівки вийшли тематичні, цікаві і повчальні. Учні початкових класів вивчали англійські пісні, вірші, проводили ігри ,,Моя улюблена англійська літера``,,,Весела англійська`` під керівництвом вчителів Балаушко Ю. В., Лазарець О.С., Юсенко К.І.

Учні 5-8 класів були залучені до квест ігор``Find a key``,,,Цікава англійська``, які провели Бернацька Я.Я.,Протасевич Л.К., а Балаушко Ю.В. організувала вечірку ``Helloween``.

Старшокласники провели брейн ринг ,, Чи знаю я англійські традиції?``, підготували конкурс кросвордів ``Words`` та проектні роботи ``My Future Profession`` .

Учні 6-7 класів читали вірші німецькою мовою, знайомились з традиціями Німеччини( вчитель Жабчик О.І.)

Вчитель польської мови Томілович А.М. провела інтелект шоу ,,Польська-це цікаво`` і залучила до відгадування загадок учнів 5-6 класів.

Під керівництвом Данильчук Н.Н. у школі працює чудово обладнаний кабінет іноземних мов .Вчителі кафедри іноземних мов беруть участь у фахових семінарах, семінарах для учителів англійської мови.що працюють в Новій українській школі, займаються самоосвітньою роботою: слухають вебінари, проходять курси підвищення кваліфікації, онлайн курси ``British Council``,``EdEra``, поповнюють матеріально-технічну базу кабінетів, атакож поєднують навчальну роботу з учнями на уроках та позакласну роботу, приділяють увагу тим навчальним технологіям, що орієнтовані на засвоєння матеріалу.

Останні декілька років учні беруть участь у Всеукраїнській грі з англійської мови, літератури, культури ,,Пазл``, метою якого є пошук та підтримка талановитих школярів, розвиток інтересу до вивчення англійської мови та культури англомовних країн, активізація позакласної роботи з англійської мови, надання учням можливості змагатися в масштабі, що виходить за рамки регіону, не виїжджаючи з нього, формування навичок пізнавальної та творчої діяльності, допомога учням 3-11 класів в опрацюванні методик роботи із тестовими формами контролю.

В червні 2019 року вчителі англійської мови організували мовні групи для учнів початкової школи.Під час занять учнів заохочували до вивчення англійської мови в різних грах. Щоранку проводилась зарядка англійською мовою, діти отримували тематичні завдання і після підготовки кожна група презентувала свою роботу: малюнки, пісні, римівки, сценки. Учні з задоволенням відвідували мовний табір і чудово розпочали свої літні канікули.

Вчителі Березнівської загальноосвітньої I-IIIступенів школи №2 прагнуть заохочувати учнів до самопізнання, толерантно ставитись до кожної дитини, виховувати інтерес до вивчення іноземних мов, сприяти емоційній розкутості учнів, їх психологічній комфортності.

Керівник шкільного методоб`єднання вчителів іноземних мов

Березнівської ЗОШ №2 Мотруніч Л.С.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 303 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: