Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


16:46
«Перло многоцінне»

  9 листопада за православним календарем – день вшанування пам’яті  Преподобного Нестора –Літописця – послідовника творців словянської писемності Кирила і Мефодія. Це свято української писемності та мови, яке щороку відзначають в нашій країні. Для восьмикласниці Березнівської  загальноосвітньої І-ІІІ ступенів школи №2 Ірини Гонти воно подвійне. Адже кілька років поспіль юна березнівчанка бере участь в обласному конкурсі «Перло многоцінне», ініційованого товариством «Просвіта» ім.. Т.Г.Шевченка. В неймовірній конкуренції талановитих дітей Рівненщини виборює призові місця.

Майже дві сотні учнів з різних шкіл області виявили свої письменницькі таланти. Переможців відзначили в трьох номінаціях: поезія, проза, публіцистика. А найкращим, окрім визнання, дісталися й нагороди. Цьогоріч в номінації «Власна поезія» Ірина здобула І місце. Підведення  підсумків і вручення дипломів відбувалося в світлині обласної  бібліотеки .

З вітальним словом до присутніх звернувся голова «Просвіти»  Рівнещини  І. Вєтров. За його словами, такий конкурс допомагає у пошуку і підтримці талановитої молоді, сприяє утвердженню державного статусу  української мови, піднесенню її престижу серед молодого покоління. Церемонію оголошення результатів конкурсу та вручення нагород  провів член національної спілки письменників Є.Шморгун. Він відзначив щорічне вдосконалення  літературної майстерності юних письменників, вплив літератури на розвиток грамотності письма, прищеплення любові до рідної мови, української нації. Письменник зазначив, що вибрати кращих серед майже двохсот учасників було надзвичайно важко. Рівень конкурсу настільки великий, що статус переможця допомагає дитині повірити у себе. Призери номінацій отримали дипломи та книги рівненських письменників з автографами.

Приємною подією було нагородження гуртка «Струни душі», функціонуючого в складі МАНМР Березнівської ЗОШ №2, грамотою Обласного Управління освіти і науки за підготовку переможців конкурсу.

А ще цінним подарунком для призерів була оголошена традиційна поїздка до краєзнавчого музею «Пересопниця», де буде презентовано новий випуск альманаху дитячих творів «Проріст».

Серед присутніх гостей вітали переможців  майстри художнього слова М. Береза, Н. Савчук, Ю. Береза, які теж побажали подальших злетів на ниві поетичної творчості. Радо  зустріли  нашого земляка, члена національної спілки письменників Б. Боровця, який з найкращими побажаннями дарував юним талантам власні збірки.

Під час заходу діяла книжкова виставка, присвячена Дню української писемності, демонструвалися тематичні слайди. Вітали учасників конкурсу юні артисти співом українських пісень, народними танцями, театральними постановками, читанням поезії.

Свято справило на присутніх незабутні враження і залишило в душах іскорку поваги, любові до рідного слова.

Наталія Токарець,

Керівник гуртка «Струни душі»

Брезнівської ЗОШ №2

Категорія: Новини школи | Переглядів: 740 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: