Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


19:14
Засідання MO вчителів освітніх галузей «Математика», «Природознавство» та вчителів інформатики, «Мова і література» та «Суспільствознавство"

З метою підвищення професійної компетентності педагогічних працівників у БЕРЕЗНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ №2 відбулись засідання методичного обєднання  вчителів освітніх галузей «Математика», «Природознавство» та вчителів інформатики, а також методичнt обєднання  вчителів освітніх галузей «Мова і література» та «Суспільствознавство».  

На МО вчителів освітніх галузей «Математика», «Природознавство» та вчителів інформатики розглянуто питання «Використання кейс – уроків у процесі впровадження STEAM – освіти як засобу формування життєвих компетентностей учнів». Кейс уроки  - це інноваційний підхід у навчанні, тому що таким чином вирішується головна проблема закладів освіти: як поєднати теорію з практикою і знання з компетенціями. Це головна теза обговорення та презентації дослідження, якою поділились вчителі Сосновчик К. О., Доцик І. І., Подтергер О. О.. Великий інтерес в учасників викликав практично – рефлексивний блок, де були проведені майстер – класи з використання методу кейсів на теми: «Соціальні мережі: за чи проти? (вчитель інформатики Трофимчук М. А.), «Шоколад: історія, географія, біологія, економіка» ( вчитель біології Миронець М. С.), «Сіль та цукор – вороги людині чи ні?» (вчитель фізики Оксенюк Н. Р.), «Систематизація та поглиблення знань. Алгебра 7 кл.» (вчитель математики Ровенець О. А.). У підсумку вчителі обмінялись враженнями та думками про те, що метод CASESTUDY покликаний формувати в учнів компетенцію «системного мислення», яка допоможе усвідомити як знання отримані в класі, можуть бути використані в реальному житті.

  

 

Учителі МО освітніх галузей «Мови і літератури» та «Суспільствознавство» провели засідання на тему «Сучасний урок: прийоми та інструменти формування наскрізних умінь здобувачів освіти». Під час заходу розглянули головні засади та особливості інновацій відповідно нового Закону України «Про освіту», охарактеризували шляхи впровадження інноваційних технологій навчання, розширили знання вчителів про новітні методи та форми навчання. Цінним у роботі засідання був методичний практикум, завдання якого полягало в наочній презентації елементів реалізації змістових ліній в учительській практиці. Вчителі Чмут О. О., Юсенко К. І., Ковальчук М. С. та Чернюшок Н. В. відпрацювали з учасниками засідання методи та прийоми реалізації змістових ліній на уроках. Доповненням засідання методичного обєднання стала презентація Ярмолки К. В. «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу». Завершальним акордом стала панорама педагогічного досвіду, де вчителі обмінялись досвідом про форми, методи та прийоми роботи з обдарованими учнями.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 171 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: