Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


11:58
Зустріч учасників екологічного проекту “ШИНАМ — STOP”, який координується ЮНЕСКО

В рамках міжнародного освітянського “Партнер” - клубу, дійсним членом якого школа є з 2011 року, від 30 травня 2017 по 2 червня 2017 відбулась зустріч учасників екологічного проекту “ШИНАМ — STOP”, який координується ЮНЕСКО.

Команду Березнівської загальноосвітньої І-ІІІ ступенів школи №2 у складі Наумович Наталії, Люшин Катерини, Мелянчук Марини, Клепчар Діани та Шевчук Анни, на чолі із вчителем Прилуцькою І.В., радо зустріли юні екологи Київського фінансового ліцею.

Метою зустрічі стало дослідження впливу відпрацьованих автомобільних шин на навколишнє середовище та можливі шляхи його екологічної оптимізації; виявлення наявної картини використання останніх на території навчальних закладів, дитячих майданчиків та як елементів ландшафтного дизайну.

Протягом чотирьох днів учні обмінювались досвідом, проходили екологічні квести, виконували навчальні завдання та опановували ази волонтерської діяльності.

“Час, проведений у ліцеї, мені запам'ятається надовго», - ділиться враженнями Мелянчук Марина. «Багато нового та цікавого я дізналась про шкідливий вплив відпрацьованої автомобільної гуми. Познайомилась з киянами та однодумцями з Хотова, що в Києво-Святошинському районі. Також запам'ятались екологічні читання проведені англійською мовою.”

Змістовним та насичиним був відпочинок під час якого проводились екскурсії вулицями Києва, дніпровою набережною, та найціковішою стала подорож до Межигір'я.
“Чисте повітря, неймовірні краєвиди природи вразили мене в резиденції екс-президента Віктора Януковича,- розповідає Катерина Люшин,- а також багато цікавої та нової інформації я дізналась від екскурсовода про історію цієї місцевості та особливості життя і побуту минулого власника.”

Наше перебування в Києві співпало з Днем захисту дітей, до якого були приурочені різні заходи, зокрема святковий концерт, у якому наша команда брала активну участь.

“Я займаюсь музикою досить давно, але кожного разу, виходячи на сцену, хвилююсь,- згадує Наумович Наталія,- проте атмосфера заходу та глядачі настільки тепло зустріли наші номери, що хвилювання розвіялось і запанувала гармонія та впевненість.”

Даний проект зміцнив налагоджену співпрацю з кращими навчальними закладами України та близького зарубіжжя, створив умови для обміну досвідом на рівні, як педагогічного, так і учнівського колективів всіх учасників “Партнер” - клубу.

Будучи членом цього клубу, ми співпрацюємо з колективом Тернопільського ліцею №6 імені Назарія Яремчука, де вже кілька років поспіль наші учні виступають на сцені Тернопільського палацу культури “Березіль” поряд із Заслуженими діячами культури, тим самим вшановуючи пам'ять великого сина українського народу Н. Яремчука.

Вихованці Малої академії мистецтв Березнівської ЗОШ №2 з творчим візитом відвідували Українську гімназію м. Києва, ставали учасниками урочистостей у Київському будинку вчителя та приймали участь у відкритті української школи в м. Рига.

Колектив школи не залишився байдужим та став учасником проекту “Допомога школам Придністров'я”.

Сподіваємося, що співпраця в рамках освітянського «Партнер»-клубу створюватиме все нові можливості для обміну досвідом на рівні кращих навчальних закладів як для учнів так і для педагогічних працівників Березнівської ЗОШ №2 .

Категорія: Новини школи | Переглядів: 510 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: