Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


15:48
Презентація книги А.В. Куц «Тарас Бульба –Боровець – засновник і організатор Поліської Січі »

Напередодні  Дня захисника Вітчизни

в школі відбулася презентація книги А.В. Куц

«Тарас Бульба –Боровець – засновник і організатор Поліської Січі »

 

Долі людські... Які не схожі вони одна на одну. Як глибоко індивідуальні, неповторні... як здебільшого загадкові як нерідко важко збагненні.

Багатовікова історія українського народу, насамперед літопис життя i смepтi народу - великомученика, на долю якого було досить лиха...

Людина має завжди пам'ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати icтoрію свого народу, його мову, культуру.

У piзнi icтoричнi періоди доля давала шанс українцям здобути волю i краще життя. Одна з таких спроб пов'язана з іменем нашого земляка Тараса Бульби -Боровця - творця Поліської Cічі, Української Повстанської Армії.

Біографія генерал-хорунжого Тараса Дмитровича Бульби-Боровця цікава багатьма фактами. В його житті, здається, було все: злети, падіння, широка популярність, блискучі перемоги i гipкi поразки та помилки. Досліджувати його життєвий шлях непросто. Адже вже майже не залишилося людей, чиє життя тісно було пов'язане з життям нашого героя - земляка, чи хоч би було дотичним до нього. Він був сином XX ст. Тому кожен факт i спогад заслуговує  особливої уваги.

Учнівському та педагогічному колективам нашої школи  випала велика честь стати учасниками чергової спроби пролити світло та перегорнути ще одну сторінку із невідомого про життєвий та державотворчий шлях нашого земляка, борця за волю Тараса Бульбу-Боровця.

Зустріч була присвячена знайомству з  черговою книгою Алли Володимирівни Куц – членом спілки журналістів України, активним громадським діячем. Автор не вперше своїми дослідженнями доводить нам, нащадкам, правдиву інформацію про подвиги земляків-героїв.

Ще одним гостем став член спілки письменників України, лауреат премії Лесі Українки в галузі літератури, заслужений журналіст України, почесний громадянин м. Рівне Євген Іванович Шморгун.

Цікаві розмови з гостями, знайомство з тематичною виставкою літератури, презентація відеофільму та яскраві виступи вихованців МАНМР надовго залишать в пам’яті учасників дійства хороші спогади.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 831 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: