Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


13:13
Дотик словом…

Приємна літературна подія сталася 26 вересня у Березнівській загальноосвітній І-ІІІ ступенів школі №2. Адже у наш заклад завітав справжній дитячий письменник Сергій Пантюк, автор дев’яти поетичних збірок, книжки віршів для дітей «Неслухняники», романів «Сім днів і вузол смерті» (2007) та «Війна і ми» (2012), збірки новел і численних публікацій у вітчизняній і закордонній періодиці (тексти перекладалися англійською, болгарською, грузинською, італійською, німецькою, російською, румунською, сербською, французькою та хорватською мовами).

Переможець Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов» (1993), лауреат Всеукраїнського поетично-музичного фестивалю «Лір» (1995), дипломант Всеукраїнського конкурсу малої прози «Що записано в книгу життя» (2003). Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв та п’єс «Коронація слова» у номінації «Вибір видавців» (2009, 2011). Секретар Національної спілки письменників України по роботі з творчою молоддю, видавець, громадський діяч, блогер.

Презентувала гостя наша землячка Ірина Баковецька, яка є членом Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, 

лауреатом літературної премії імені Михайла Дубова (2012 р.), учасницею Всеукраїнського шевченківського форуму “Свою Україну любіть” (2014 р.), авторкою численних поетичних збірок (“Фундаменти святинь” (2008 р.), “Римовані весни” (2012 р.), “Перехрестя роси” (2013)), чимало віршів поклала на музику, які звучать у власному виконанні.

 

А причиною відвідання нашого закладу була презентація нових збірок повістей для дітей Сергія Пантюка: «Тимко і гелготунчик Шкода» та «Вінчі й Едісон». Автор творів дуже змістовно та емоційно розповів  передісторію написання, та так захопив учнів, що наприкінці зустрічі виявилося багато бажаючих не тільки прочитати ці твори, а й мати їх у шкільній чи власній бібліотеці. Не менше школярів захотіли залишити собі на згадку фото з автором повістей, що дуже є знаковим, адже з усього було видно, що інтерес дітей до друкованого слова ще не згас.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 488 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: