Індекс: 34600
Поштова адреса: Україна, Рівненська область, Рівненський район, м.Березне, вул. Будівельників, 4
Телефони: (03653)54915
E-mail: drygashkola_2009@ukr.net
Директор: Ковальчук Галина Ростиславівна




 


14:27
ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і  зловісною павутиною, яка губить людей.

09 лютого 2021 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету.  Щорічна кампанія, яка проходить  в Україні за підтримки Європейської комісії,  покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати батькам про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого  використання  глобальної мережі  в освітніх цілях з 08 по 12 лютого у  школі проводився Тиждень Безпечного Інтернету.  

На початку тижня діти та підлітки   отримати можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними в інформаційному куточку «Ми – за безпечний Інтернет». Для постійного користування  створено  «кейс» корисних Інтернет-посилань  для вчителів, учнів та їхніх  батьків.

День безпечного Інтернету в Україні класні колективи   відзначили шляхом проведення години спілкування  на тему «Інтернет очима дітей», підготовкою   інформаційних стіннівок, постерів, буклетів, коллажей«Мережева етика», “Безпека дітей в інтернеті”, “Мережа як стиль життя”.  Учителями інформатики було проведено урок-практикум  “Зворотній бік Інтернету”. Крім того, запам’яталися учням хвилинки інформування, протягом яких кожному бажаючому учитель інформатики надавав консультації стосовно правил розумного спілкування у віртуальному середовищі. Для здобувачів освіти  було організовано відеолекторій «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це  Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я  дитини.

В учнівських колективах протягом тижня  проводилися ігрові заняття  з використанням різних інтерактивних форм.

Cоціально-психологічна служба ліею провела виховні години з учнями 5-7-х класів на тему «Безпека в Інтернеті». Їх мета – розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет, розвивати уважність, спостережливість, мо вленнєві навики, пам’ять, виховувати любов до родини, навколишнього світу, етичне спілкування між товаришами, дорослими, молодшими друзями. Разом з учнями було розроблено поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 204 | Додав: kabinet_informatyky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: